Forum Forums Tips voor onderwijs op afstand Behoeftes docenten m.b.t. coronavirus Reageer op: Behoeftes docenten m.b.t. coronavirus

#86
lboels
Bijdrager

Beste Max,
Ik heb je een e-mail gestuurd met deze tekst: ik heb een aantal formatieve toetsen die ik normaal op papier afneem maar nu graag digitaal zou willen afnemen. Het zou handig zijn als die ergens online staan en die vervolgens met iedereen die dat wil kunnen worden gedeeld (dan hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden) maar dat ik bijvoorbeeld een eigen groep kan aanmaken voor mijn eigen klas zodat ik hun resultaten kan zien (liefst vergeleken met de andere leerlingen uit 6 vwo wiskunde A van de rest van de scholen die deelnemen). Een soort Kahoot, mentimeter of qualtrics of iets dergelijks. Dus ik heb twee wensen wil het voor mij nuttig zijn:
– Het zijn vragen die aansluiten bij het eindexamen (mogen deelvaardigheden zijn) voor vwo wiskunde A (of C; ik heb daarnaast ook D maar dat is geen centraal examen en is al afgerond en B heb ik dit jaar niet)
– Ik kan op eenvoudige wijze de resultaten van mijn klas inzien (op naam van de leerling) zonder de privacy van andere leerlingen/scholen te schenden.
Nice to have is de vergelijking met anderen, bijvoorbeeld in een dubbel-histogram 😊.

Bijgaand enkele formatieve toetsen die ik nog had willen afnemen. Als je wilt, kan ik je vervolgens ook de toetsen sturen die ik al afgenomen heb.
Ik weet niet of je hier iets mee kunt maar mocht dat zo zijn dan graag.

Vriendelijke groet,
Lonneke Boels

En voor de andere meelezers: ik zal de formatieve toetsjes die ik heb voor V6 wiskunde A proberen beschikbaar te stellen.